Potrebno:
- 500 gr makarona
- 8 pečenih crvenih paprika
- 400 gr kisele pavlake
- 200 gr fete
- 1 veći praziluk
- 3-4 čena belog luka
- 1 čašica jogurta
- 2 jajeta
- začini po ukusu (so, biber. vegeta, sušeni peršun i vlašac, u mom slučaju)
- mešavina semenki (suncokret, lan, susam)
Priprema:
Makarone obarite prema upustvu sa kesice. Praziluk iseckajute na kolutove (nema potrebe da ga sitnite i tanjite, jer ovako krpunije seckan daće lepši šmek jelu) i zajedno sa iseckanim belim lukom ubacite u šerpu da se dinsta malo ulja. Pečenu crvenu papriku (nadam se da vam je ostalo još zaliha u zamrzivaču :D ) ogulite i isecte na šire trake, pa dodajte u šerpu. Dodajte začine. Ostavite kratko da se dinsta, pa potom dodajte pavlaku i fetu, koju ste viljuškom izgnječili. Nakon što se povrće kratko krčka, sjedinite sa obarenim i oceđenim makaronoma, dobro promešajte, i sipajte u nauljenu tepsiju. Umutite dva jajeta, dodajte im čašicu jogurta i time prelijte lepo poravnatu smesu u tepsiji. Po ukusu možete posuti mešavinom semenki. Potom jelo ide u rernu, na 200°C, i peče se dok ne dobije lepu prepoznatljivu boju zapečenih makarona.
Napomena: ne zaboravite da pustite omiljenu muziku dok spremate kuvate, jer će u tom slučaju jelo svakako ispasti ukusnije. Prijatno! :D
Lily.