728x90 AdSpace

Novosti
18. 3. 2019.

Zapečene makarone sa paprikom i sirom


Kuvanje je umetnost. A kuhinja poligon za razne kulinarske avanture. To je makar moje mišljenje, a verujem da će se mnogi složiti. Budući da sam neko kome je hedonizam srednje ime, volim da isporbavam nova jela. Začini su mi posebna vrsta ljubavi. I posebna nota svakom jelu. Ovaj recept sam osmislila ne tako davno, kad sam razmišljala šta bih mogla na brzaka da spremim za ručak. Ispostavilo se da je kombinacija veoma izdašna i više nego ukusna. Ljubav se desila na prvi zalogaj.




Potrebno:
  • 500 gr makarona
  • 8 pečenih crvenih paprika
  • 400 gr kisele pavlake
  • 200 gr fete
  • 1 veći praziluk
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 čašica jogurta
  • 2 jajeta
  • začini po ukusu (so, biber. vegeta, sušeni peršun i vlašac, u mom slučaju)
  • mešavina semenki (suncokret, lan, susam)


Priprema:
Makarone obarite prema upustvu sa kesice. Praziluk iseckajute na kolutove (nema potrebe da ga sitnite i tanjite, jer ovako krpunije seckan daće lepši šmek jelu) i  zajedno sa iseckanim belim lukom ubacite u šerpu da se dinsta malo ulja. Pečenu crvenu papriku (nadam se da vam je ostalo još  zaliha u zamrzivaču :D ) ogulite i isecte na šire trake, pa dodajte u šerpu. Dodajte začine. Ostavite kratko da se dinsta, pa potom dodajte pavlaku  i fetu, koju ste viljuškom izgnječili. Nakon što se povrće kratko krčka, sjedinite sa obarenim i oceđenim makaronoma, dobro promešajte, i sipajte u nauljenu tepsiju. Umutite dva jajeta, dodajte im čašicu jogurta i time prelijte lepo poravnatu smesu u tepsiji. Po ukusu možete posuti mešavinom semenki. Potom jelo ide u rernu, na 200°C, i peče se dok ne dobije lepu prepoznatljivu boju zapečenih makarona.

Napomena: ne zaboravite da pustite omiljenu muziku dok spremate kuvate, jer će u tom slučaju jelo svakako ispasti ukusnije. Prijatno! :D


Lily.
  • Facebook komentari
  • Blogger komentari
Item Reviewed: Zapečene makarone sa paprikom i sirom Rating: 5 Reviewed By: scribbles by liw lily