728x90 AdSpace

Novosti
23. 4. 2020.

Prolećni hleb


Listajući ovih dana razne sajtove, u potrazi za novim delicijama, kojima bih obogatila i osvežila trpezu, sasvim slučajno naletela sam na jedan zaista poseban recept. Rapsodija ukusa, hleb koji na keca uspeva i početnicima u kuhinji. Zalogaj u koji ćete se sigurno zaljubiti. Napravila sam blage izmene, kako bih ga još više prilagodila svom ukusu, i žargonski rečeno ovaj prolećni hleb kida. Sledi jednostavan i brz recept.




Potrebno:

  • 2 šolje brašna
  • 4 jajeta
  • 150 gr salamice iseckane na kockice
  • 1 šolja isecanog mladog luka
  • 1/2 šolje kačkavalja iseckanog na kockice
  • 1/3 šolje mleka
  • 2 kašike ulja
  • 1 prašak za pecivo


Priprema:
Umutiti jaja, dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje, mleko, salamu, luk i sir. Sve sastojke izmešati, i dobro umesiti, dok se sve ne sjedini. Potom dobijenu smesu ubaciti u pravougaoni kalup za pečenje hleba, obložen pek-papirom. Hleb zatim ide u rernu, na 200°C, i peče se dok ne dobije lepu rumenu boju. Nakon što ga izvadite iz rerne blago ga poprskajte mineralnom vodom i prekrijte krpom.
Ja sam koristila šolju zapremine 4 dcl. Ovaj hleb divno ide uz neki sirni namaz.


Prijatno. 💚

Lily.


  • Facebook komentari
  • Blogger komentari
Item Reviewed: Prolećni hleb Rating: 5 Reviewed By: scribbles by liw lily