Potrebno:
- 2 šolje brašna
- 4 jajeta
- 150 gr salamice iseckane na kockice
- 1 šolja isecanog mladog luka
- 1/2 šolje kačkavalja iseckanog na kockice
- 1/3 šolje mleka
- 2 kašike ulja
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutiti jaja, dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje, mleko, salamu, luk i sir. Sve sastojke izmešati, i dobro umesiti, dok se sve ne sjedini. Potom dobijenu smesu ubaciti u pravougaoni kalup za pečenje hleba, obložen pek-papirom. Hleb zatim ide u rernu, na 200°C, i peče se dok ne dobije lepu rumenu boju. Nakon što ga izvadite iz rerne blago ga poprskajte mineralnom vodom i prekrijte krpom.
Ja sam koristila šolju zapremine 4 dcl. Ovaj hleb divno ide uz neki sirni namaz.
Prijatno. 💚
Lily.