728x90 AdSpace

Novosti
16. 9. 2019.

Srećan rođendan, Najdraža!


Kažu da je starost počela onoga dana kada je Majka umrla. Da se na srce polako hvataju led, ožiljci i tmina. Kažu da tamo gore svi imaju 33 godine. Kažu da si sigurno na nekom lepšem mestu, od ovog polupalog sveta. A danas Ti je rođendan. Velikih 60. 
Nemoćnoj, preostaje mi samo da te u dubinama svoje duše, najskrivenijim kutcima srca, koje niko osim Tebe nije zavrednio, zagrlim. I sviđa mi se pomisao da opet imaš 33 godine. Prva, jasna sećanja na razigrano, nasmejano, bezbrižno detinjstvo, imam baš iz perioda kada si imala te godine. Na naše najtoplije i najnežnije reči, neprevodive na jezike svakodnevice. Med i mleko koje teče u ljubavi između Majke i tek ispilele kćeri. Naše zimske šetnje, kada sam pokušavala da koračam po Tvojim otiscima u snegu, diveći se gospodstvenosti tvog držanja, crnoj kosi, dugom crnom kaputa, i bordo šeširu. Finim suknja
ma i sakoima. 
U objesen, za Tvoj 60. rođendan brojen ovozemaljskim kalendarom prolaznosti, ja neću moći da te poljubim. U meke, nežne obraze. Da se ušuškam pokraj Tebe i osetim kako dišeš. Sećaš se, kako sam kao mala volela da se naslonim ma Tvoje grudi, i slušam dobovanje Tvoga srca.
Lutajući kroz pustinju i jad nakon svega, zamišljam Tvoj novi dom. Lelujam između svakodnevice i uspomena. Pišem čestitku i šaljem je na nebo. Veliko, beskrajno. Tražim Te u svitanjima, poželim Ti laku noć u praznim noćima.

Srećan Ti rođendan, Najdraža. Želim Ti lake nebeske puteve. Mekane oblake. Nežne sunčeve zrake. Blage prolećne kišice. One mirisne, omamljujuće. Želim Ti rascvetana jutra i spokojne noći. Želim Ti najšarenije duge. Želim Ti da Te nikad više ništa ne zaboli. Želim Ti smeh i radost kroz vremena duga. I milovanja sa nekim divnim dušama, koje su odavno sa druge strane ogledala. Želim Ti da budeš srećna. Želim da verujem da jesi.
Volim Te, kako nikada nikoga neću. Nedostaješ mi rečima neopisivo i umu nepojmljivo.
Tvoja Li. 
  • Facebook komentari
  • Blogger komentari
Item Reviewed: Srećan rođendan, Najdraža! Rating: 5 Reviewed By: scribbles by liw lily