Generalno nisam sigurna da li poznajem nekoga ko ne voli pite... :) Sa mesom, sirom, povrćem, voćem, slane, slatke... Tek, pite su zaista posebna vrsta ljubavi. Ako ste ljubitelj povrća kao ja, i poželite da na brzinu "smotate" nešto ukusno i izdašno, pita sa prazilkom je pravi izbor. Uživajte!
Potrebno:
- 500 gr heljdinih kora
- 800 gr praziluka
- malo mineralne vode
- ulje
- so i biber
Priprema:
Praziluk oprati i iseckati na kolutove. Staviti ga u tiganj sa malo ulja, dobro pobiberiti (povrće i biber se toliiiiko vole) i ostaviti kratko da se dinsta, na blagoj vatri. Kad se praziluk malo prohladi, uzimati po dve kore, namazati ih uljem i filovati. Kada sve umotamo, pomešamo mineralnu vodu sa malo uljja, i zalijemo pitu. Peći na 180°C, dok se kore ne zarumene. :)
Prijatno.
Lily.