728x90 AdSpace

Novosti
22. 11. 2015.

Novembar


Nekoliko sitnica koje će Vas oraspoložiti.

Đumbir
O lekovitim svojstvima ovog, na prvi mah, neuglednog korena, svi smo verovatno čuli ili čitali. Veoma delotvoran protiv prehlade, migrena, za jačanje imuniteta, protiv holesterola, dobar saveznik u mr
šavljenju, koristan za potenciju. Umiruje stres, depresiju, kašalj, srčanu aritmiju, anksioznost, slabosti mišića. U kombinaciji sam medom je savršen. I zar nakon svega navedenog treba dodati- uvrstite ga u svoju svakodnevicu. Popijte čaj od đumbira. Veoma je lako napraviti ga. Koren đumbira srednje veličine ogulite, operite i iseckajte na kolutiće. U šerpu sipajte četiri šolje vode i pustite da provri. Ubacite đumbir i ostavite da kratko kuva. Voda će uskoro dobiti zlatno-žutu boju i vas savrseni napitak je spreman. Đumbir ostavite još malo da odstoji i vodi, a potom ga izvadite. Uz kašičicu meda (moj favorit je bagremov, blag i lagan), imaćete fantastičan čaj.

Koncert benda Whitesnake
Sada već stari znanci domaćoj publici. Posećuju nas često, raspevaju, razgale, ispune pozitivnom enegrijom. Po
što od viška dobro r'n'r-a glava nikad ne boli, prilika za uživanje je uvek dobrodošla.

Šetnje
Po gradu. Po selu, pokraj božanstevnih, mirnih u
šorenih kućica. Pokraj reke. Po parkićima. U društvu. Sa partnerom. Nasamo, sa sluškama u ušima, uz omiljenu muziku. Vaše telo ce vam biti zahvalno, a svaki lekar će vam reći da bez fizičke aktivnosti, nema zdravlja.

Knjige
Knjige uvek. Bez izuzetka, bez izgovora da se nema vremena, ili volje. Protekli Sajam knjiga bio je idelana prilika da se nabavi neki zanimljiv naslov. Nema veze i ako ga niste posetili, odlazak u biblioteku, radost biranja knjige i putovanje u novi, čarobni, svet je poseban osećaj. Zavalite se u omiljenu fotelju, napravite nes kafu i uživajte.



Sađenje cveća
Kraj oktobra i novembar su idealno vreme da posadite poneku lukovicu cveća, kako biste na proleće oplemenili va
še dvorište, bašticu, balkon, i da bi vam zamirisalo svako novo jutro. Ja sam već rasadila lukovice zumbula, koje mi je mama dala. Unapred se radujem šarenilu i lepoti.

DruženjeSpoznaja koliko je fantastičan osećaj, kad godine prijateljstva, dovedu do tačke da više nismo samo prijatelji. Postajemo kao porodica.

Kapica ili šalMožda i moji omiljeni (trendovski rečeno) asesoari za hladnije dane. Obucite nešto lepo, mekano, vuneno i uživajte.

BioskopLepota sedenja pred velikim platnom, uz sveže kokice.

Zaljubljivanje
Da sada! Ba
š sada. Nemojte čekati proleće. Zaljubljivanje u proleće jeste lepo, ali prilično isfuran kliše za romane.I ne pričam samo o odabiru emotivnog partnera. Zaljubite se u neki novi grad, bend, recept, knjigu. Izbor je toliko š
arenolik.


Do sledećeg čitanja.
Peace and love, ppls!
Liw.
  • Facebook komentari
  • Blogger komentari
Item Reviewed: Novembar Rating: 5 Reviewed By: scribbles by liw lily