728x90 AdSpace

Novosti
4. 12. 2015.

Decembar





Borba protiv AIDS-a
Svakog 1. decembra obeležava se Svetski dan borbe protiv side. Svest o zaštiti od inficiranja HIV virusom, edukacija o načinima prenošenja i zaštite od AIDS-a, podrška za ljude zaražene istim, borba protiv diskriminacije i izopštenja iz društva obolelih, , trebalo bi da budu nešto što će se promovisati tokom cele godine, a na samo na ovaj dan.
Svetski dan borbe protiv side, prvi put je obeležen 1988. godine, a već 1991. osmišljen je i simbol koji odražava borbu protiv ove opake bolesti- crvena tračica.
Danas u svetu ima približno 37.000.000 ljudi obolelih od AIDS-a. Odraz primitivizma je odbaciti ih. Oni imaju pravo na život, kao i ostali ljudi. 
Znanje je najbolja prevencija od širenja HIV-a!





Koncert godine
I ove godine, 12. decembra, Spens će biti mesto na kome će Novosađani, i ostali veoma rado viđeni posetioci, moći da uživaju u nastupima najkvalitetnijih bendova iz regiona. Festival za koji smo se borili, od kojeg nismo odustali i koji će nastaviti da živi i ostati glas bunta generacija. Svakako bitna tačka to do liste svakoga ko voli čvrsći zvuk.



Božićno-novogodišnji koncerti u Novom Sadu
Muzička omladina Novog Sada već od 1999. godine tradicionalno organizuje niz koncerata, ne bi li svojim sugrađanima upotpunila radost i lepotu zimskih praznika.



Vinska ulica od Božića do Božića
Čarobna manifestacija, koja krajem svake godine oboji centar Novog Sada radošću, osmesima i prelepim sitnicama. Akcenat se stavlja na degustaciju božanstvenih fruškogorskih vina, ali i šarenolikoj ponudi naici cete i na suvenire sa vojvođanskim motivima, liciderska srca, med, nakit i još mnogo čega. Vidimo se!




 Božićni praznici u Zemunu
Grad u koji sam se zaljubila na prvi pogled, tokom praznika odiše posebnom atmosferom. U najlepšoj ulici u centru Zemuna, koja nosi simboličan naziv- Gospodska, naići ćete na pijacu prepunu šarenila, topline i praznične euforije.




 Suvo voće
Smokvice, šljive, urme, orasi, bademi, lešnici. Pa kad se to sve iskombinuje sa medom- rapsodija ukusa.
 Zimski čaj
Kad pozovete prijatelje i skuvate im čaj, a božanstveni mirisi  jabuke i cimeta oplemene ceo stan. Uz poneki hrskavi keksić- prava mala gozba.




 Božićni kolačići
Česnica, vanilice, gurabije, štrudle sa orasima, štrudle sa makom, bajadere... Svi ti starinski tradicionalni božićni kolači koje su nam bake i mame još od malena pravile. Pa znate onda onaj miris vanilin šećera, kakaoa, cimeta. Mmmmm...




Kićenje jelke
Radost koja se nikada ne prerasta. Naša jelka će ove godine biti u bordo-srebrnim bojama. A Vaša?




  • Facebook komentari
  • Blogger komentari
Item Reviewed: Decembar Rating: 5 Reviewed By: scribbles by liw lily