Bundeva. Kraljica jeseni, kako je zovu. Ne preteruju. Riznica vitamina. I toliko đakonija od nje. Dobila sam nedavno od mame nekoliko prelepih bundeva, iz njene bašte, pa sam odlučila da napravim meni omiljenu čorbu. Sledi prelep recept.
Potrebno:
- 500 grama bundeve
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 2 krompira
- 3 šaragrepe
- 2-3 kašike pavlake
- malo svežeg ruzmarina
- persun, sušena mirođija
- so, biber i vegeta po ukusu
Priprema:
Iseckajte crni i beli luk pa ga potom izdinstajte, dok ne postane staklenast. Dodajte sitno iseckan krompir i šagrarepu. Nalijte vode, tak da pokrije povrće, i ostavite da se dinasta. Bundevu izrendajte, ubacite i nju u šerpu, dodajte ruzmarin i ostale začine, po ukusu. Nalijte litar vode (ili povrćnog bujona), i ostavite da provri. Po vrenju ubacite dve do tri supene kašike pavlake i pustite da krčka još malo. Služite dok je vruće i uživajte u čaroliji.
Prijatno!