728x90 AdSpace

Novosti
4. 12. 2015.

Čorba od bundeve



Bundeva. Kraljica jeseni, kako je zovu. Ne preteruju. Riznica vitamina
. I toliko đakonija od nje. Dobila sam nedavno od mame nekoliko prelepih bundeva, iz njene bašte, pa sam odlučila da napravim meni omiljenu čorbu. Sledi prelep recept.



Potrebno:
  • 500 grama bundeve
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 krompira
  • 3 šaragrepe
  • 2-3 kašike pavlake
  • malo svežeg ruzmarina
  • persun, sušena mirođija
  • so, biber i vegeta po ukusu

Priprema:
Iseckajte crni i beli luk pa ga potom izdinstajte, dok ne postane staklenast. Dodajte sitno iseckan krompir i
šagrarepu. Nalijte vode, tak da pokrije povrće, i ostavite da se dinasta. Bundevu izrendajte, ubacite i nju u šerpu, dodajte ruzmarin i ostale začine, po ukusu. Nalijte litar vode (ili povrćnog bujona), i  ostavite da provri. Po vrenju ubacite dve do tri supene kašike pavlake i pustite da krčka još
malo. Služite dok je vruće i uživajte u čaroliji.


Prijatno!

  • Facebook komentari
  • Blogger komentari
Item Reviewed: Čorba od bundeve Rating: 5 Reviewed By: scribbles by liw lily