Nisam preveliki ljubitelj slatkiša, odmah da se razumemo.
Kolači i torte mogu da prođu i bez mene. Oblatne osobito. To, naravno, ne znači da baš one
u slanoj varijnati su čist delikates. Veoma ih je lako napraviti, a još lakše smazati.
Potrebno:
- pakovanje oblatni
- 400 grama pavlake
- 200 grama sitnog sira
- 100 grama majoneza
- 200 grama šunkarice
- 3-4 kisela krastavčića
- 4 kuvana jaja
- susam
Priprema:
Pavlaku, sitan sir i majonez dobro izmešati. Barena jaja, šunkaricu i krastavčiće izrendati i dodati masi, pa još jednom promešati da se sve lepo sjedini. Dobijeni fil mažemo na oblatne. Postavimo prvu oblatnu na tacnu i mažemo je filom. Prekrijemo narednom oblatnom, i isti postupak radimo sve dok ne potrošimo oblatne. Na poslednju oblatnu ne mažemo ništa, već je prekrijemo nečim što bi moglo da napravi blagi pritisak (tipa tacna). Kad prenoći u frižideru, torti treba samo staviti "završni glanc". To podrzaumeva da gornju koru premažemo pavlakom i pospremo blago prženim susamom.
Čista fantazija.
Uživajte i prijatno!
Uživajte i prijatno!