728x90 AdSpace

Novosti
22. 3. 2016.

Slane šarene oblatne

Nisam preveliki ljubitelj slatkiša, odmah da se razumemo. Kolači i torte mogu da prođu i bez mene. Oblatne osobito. To, naravno, ne znači da baš one u slanoj varijnati su čist delikates. Veoma ih je lako napraviti, a još lakše smazati.

Potrebno:
  • pakovanje oblatni
  • 400 grama pavlake
  • 200 grama sitnog sira
  • 100 grama majoneza
  • 200 grama šunkarice
  • 3-4 kisela krastavčića
  • 4 kuvana jaja
  • susam



Priprema:
Pavlaku, sitan sir i majonez dobro izme
šati. Barena jaja, šunkaricu i krastavčiće izrendati i dodati masi, pa još jednom promešati da se sve lepo sjedini. Dobijeni fil mažemo na oblatne. Postavimo prvu oblatnu na tacnu i mažemo je filom. Prekrijemo narednom oblatnom, i isti postupak radimo sve dok ne potrošimo oblatne. Na poslednju oblatnu ne mažemo ništa, već je prekrijemo nečim što bi moglo da napravi blagi pritisak (tipa tacna). Kad prenoći u frižideru, torti treba samo staviti "završni glanc". To podrzaumeva da gornju koru premažemo pavlakom i pospremo blago prženim susamom. 

Čista fantazija.

Uživajte i prijatno!
  • Facebook komentari
  • Blogger komentari
Item Reviewed: Slane šarene oblatne Rating: 5 Reviewed By: scribbles by liw lily