728x90 AdSpace

Novosti
9. 3. 2016.

Čorba od blitve


Kuvanje kao svakodnevna umetnost. Kuvanje kao izvor inspiracije. Prostor za kreativnost i improvizaciju. Stiže onaj period godine kad svežeg i mladog povrća ima u izobilju, u svakom marketu, ili na pijačici. Sve miriše na mladi luk, a gajbice i tezgice vrve od zelenila. Kraj proleća i početak leta su mi možda i omiljeni. Tada već u bašti mogu da uberem dobar deo potrepština za ručak. Čorbe su omiljeni gosti na našoj trpezi. A krem čorba od blitve, svakako među favoritima.



Potrebno:
  • vezica blitve
  • jedan manji praziluk
  • tri čena belog luka
  • tri šargarepe
  • dva krompira
  • dve supene kašike pavlake
  • so, biber, vegeta (po ukusu)
  • sušeni peršun, majčina dušica, mirođija (po ukusu)




Priprema:

Praziluk i beli luk sitno iseckajte i izdinstajte na ulju. Dodajte sitno iseckanu
šargarepu i krompir, nalijte malo vode, koliko da pokrije povrće i ostavite da dinsta. Potom stavite začine i nalijte litar vode, ili povrćnog bujona i ubacite sitno iseckanu blitvu. Kad tečnost proključa dodajte pavlaku i polako razmutite. Ostavite još
malo da se krčka. Služite dok je toplo. Za entuzijaste kojima je čobrica dovoljna za ručak, predlažem da je posluže uz prepečen hleb. :D


Prijatno! 
  • Facebook komentari
  • Blogger komentari
Item Reviewed: Čorba od blitve Rating: 5 Reviewed By: scribbles by liw lily