728x90 AdSpace

Novosti
2. 11. 2016.

Hello November!





Jesenje šetnje
Idealne. Omiljeni džins i dugački topli džemper. Neke velike minđuše, udobne čizme. Karmin u omiljenoj boji. Must have za ovu jesen kod mene je tamno ljubičasti.  I sluške u ušima. Šetnja po gradu koji miriše na kišu, pečeno kestenje (uvek spominjem ovaj miris, ali ga zaista TOLIKO volim), parfeme prolaznika i pecivo iz pekara. Volim Beograd u jesen. Volim teške sive oblake koji tromo leže nad gradom. Reku ljudu, neprestanu vrevu. I neki kapućino u omiljenom kafeu nakon šetnje.





Jesenji kolači
Štrudle sa orasima. Ili makom. Bundevare. Lenja pita sa jabukama. Keksići sa lešnicima. Miris cimeta. Ljubav pod nepcima.





Knjiga
Uvek u torbi. Pri ruci. Na stolu. U fotelji. Za prohladna poslepodneva. Za uživanje prilikom vožnje u busu. Ili vozu. Za večernje opuštanje. Uvek. Bez posebnog obrazlioženja. Zaraženja sam „virusom“ čitanja od malena.:D Hvala roditeljima na tome!




Čajevi
Nedavno sam u prodavnici zdrave hrane nabavila neke predivne čajeve u rinfuzi. Nana, virak, hibiskus, šipurak, zeleni, žaflija. E, to se zove dobra investicija! :D Uživam u mirisima koji se šire celom prostorijom i u blagotovrnim napitcima iz čajnika. Ovih dana najčešće pijem hibiskus. Legenda kaže da je čaj od hibiskusa bio omiljeno piće egipatskih faraona, a da je Kleopatra lično obožavala da se kupa u vodi prepunoj latica hibiskusa, te je tako njena koža dobijala prelepu purpurnu boju. Crvena boja je u to vreme bila simbol i pojam ženstvenosti i otmenosti. Hibiskus je i dalje omiljena biljka u Aziji, iz koje potiče, koja krasi mnoge tamošnje vrtove.






Svirke
Zahuktava se nova sezona svirki po klubovima. Gomila ljudi. Bas koji tako prijatno udara u stomak. Večito neprolazno ježenje kad zagrmi muzika. Euforija. Svetla grada koja mame. Muzika koja hrani. Podiže. Inspiriše. Nosi. Pokreće. Raduje. Čini srećnim. R’n’R je više od pukih nota. To je život. Stav. Radost. I zahvalnost.


Dekorisanje stana
Sitnim detaljima. U duhu najlepšeg godišnjeg doba. Vreme je lova na šišarke. :D Savršeni detalj u nekoj lepoj tegli. Ukrasne bundeve. Osušeno lišće. Kestenje. Uz mirišljave sveće. Od vanile. Nisu potrebni ni novac, ni mnogo cimanja.  Samo malo kreativnosti. Za dašak topline. :D




Osmeh
Omiljeni modni detalj ove jeseni. Ne kažu bez razloga da je on jedina kriva linija koja može mnogo toga da ispravi. Možda nekome ulepšate dan njime. Sebi sigurno hoćete. Pozitivna energija je jedina stvar na svetu koja se unmožava kad se deli.



Peace & love, ppls!
Liw.




  • Facebook komentari
  • Blogger komentari
Item Reviewed: Hello November! Rating: 5 Reviewed By: scribbles by liw lily