Povrće volim da jedem, od malih nogu. Bez ikakvih odstupanja, bez izbirljivosti. U poslednje vreme, usled promene ishrane, zagospodarilo je u mojim šerpicama i tepsijama, čemu se beskrajno radujem.
Nakon užurbanog, stresnog, umornog dana, na jesenjoj trpezi, delikates poput ovoga može da okrepi, zaisti i stvori pravu rapsodiju za nepca.
Vitamini + predivni začini + sjajan ukus... Šta više poželeti za ručak?
Nakon užurbanog, stresnog, umornog dana, na jesenjoj trpezi, delikates poput ovoga može da okrepi, zaisti i stvori pravu rapsodiju za nepca.
Vitamini + predivni začini + sjajan ukus... Šta više poželeti za ručak?
- Potrebno:
- 1 srednja glavica krafiola
- 2-3 krupnije šargarepe
- 1 tikvica
- 400 ml kiselog mleka
- 1 čašica jogurta
- 2 jajeta
- začini (so, biber, sušeni peršun, bosiljak, majčina dušica, origano, vlašac... kombinacija je vaš izbor)
- Priprema:
Za to vreme, praziluk i šargarepu iseckati na deblje kolutove, a tikvicu na kockice. Kratko izdinstati povrće na malo ulja.
Obaren karfiol prodeciti poređati ga ravnomerno u blago nauljenu tepsiju, dodati mu izdinstano povrće, pa posoliti i pobiberiti.
Za preliv umutiti dva jaja, sjediniti sa kiselim mlekom i jogurtom, i preliti povrće. odozgo posuti suvim začinima.
Peći u rerni na 200°C, dok ne dobije lepu braon nijansu.
Lagano, brzo, zdravo i ukusno.
Prijatno!