728x90 AdSpace

Novosti
22. 10. 2019.

Zapečeno povrće

Povrće volim da jedem, od malih nogu. Bez ikakvih odstupanja, bez izbirljivosti. U poslednje vreme, usled promene ishrane, zagospodarilo je u mojim šerpicama i tepsijama, čemu se beskrajno radujem.
Nakon užurbanog, stresnog, umornog dana, na jesenjoj trpezi, delikates poput ovoga može da okrepi, zaisti i stvori pravu rapsodiju za nepca.
Vitamini + predivni začini + sjajan ukus... Šta više poželeti za ručak? 

  • Potrebno:
  • 1 srednja glavica krafiola
  • 2-3 krupnije šargarepe
  • 1 tikvica
  • 400 ml kiselog mleka
  • 1 čašica jogurta
  • 2 jajeta
  • začini (so, biber, sušeni peršun, bosiljak, majčina dušica, origano, vlašac... kombinacija je vaš izbor)



  • Priprema:
Karfiol oprati, raskomadati ga na cvetiće i staviti da se bari u blago posolljenoj vodi.
Za to vreme, praziluk i šargarepu iseckati na deblje kolutove, a tikvicu na kockice. Kratko izdinstati povrće na malo ulja.
 Obaren karfiol prodeciti poređati ga ravnomerno u blago nauljenu tepsiju, dodati mu izdinstano povrće, pa posoliti i pobiberiti.
Za preliv umutiti dva jaja, sjediniti sa kiselim mlekom i jogurtom, i preliti povrće. odozgo posuti suvim začinima.
Peći u rerni na 200°C, dok ne dobije lepu braon nijansu.


Lagano, brzo, zdravo i ukusno.
Prijatno!
  • Facebook komentari
  • Blogger komentari
Item Reviewed: Zapečeno povrće Rating: 5 Reviewed By: scribbles by liw lily