728x90 AdSpace

Novosti
15. 6. 2016.

Španska pita




Moja mama pravi fantastične pite. Oduvek su mi bile omiljeni obrok za večeru. Uz veliku šolju jogurta. :D Idealne su i za predjelo.
Pita, inače potiče iz toliko inspirativne Grčke. Naziv koji vodi poreklo od njihove reči
podrazumeva vrstu jela (svijaču) koja se pravi od tankog razvučenog testa, jufki i nadeva kojim se filuju pite. U moru raznih recepata, od malena sam zaljubljenik baš u ovu pitu čiji recept sledi.

Potrebno:

  • 4 jaja
  • 5 šoljica brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 šoljica ulja
  • 2 dcl jogurta
  • 200 gr. salame
  • 200 gr. sira
  • 3-4 kisela krastavčića (može i šargarepe)
  • 1 kesica praška za pecivo
  • mešavina semenki (susam, suncokret, lan)
  • so po ukusu


Priprema:

Iseckajte na sitne kockice salamu i krastavčiće i šargarepicu. Umutite jaja, brašno, ulje, jogurt i prašak za pecivo. Zatim dodajte ostale sastojke. Ulijte u nauljen i pobrašnavljen pleh. Po ukusu pospite mešavinom semenki. Pecite u zagrejanoj pećnici, na 200°C, dok ne dobije prepoznatljivu boju.
Osim u tepsiji, možete je peći i u kalupu za mafine.

Prijatno! :D
Peace and love.
Lily.

  • Facebook komentari
  • Blogger komentari
Item Reviewed: Španska pita Rating: 5 Reviewed By: scribbles by liw lily