Obilazeći nedavno u Zagrebu neki hipermakret, ostala sam oduševljena pijacom koji isti
ima, te božanstveno uređenim tezgicama, prepunim povrća i voća. Sve pažljivo uređeno, a boje, mirisi i svežina prosto mame.
Ništa manje simpatične nisu bile ni obrok salate, spakovane u ljupke kutijice, za poneti.
Ipak najinspirativniji su mi bili veganski ražnjići. Tako jednostavna, a primamljiva ideja. Zašto roštilj mora obavezno da podrazumeva meso? Ko kaže? :D
Količinu povrća sami odredite, a recept za pripremu ovog delikatesa ide otprilike ovako...
Porebno:
Ništa manje simpatične nisu bile ni obrok salate, spakovane u ljupke kutijice, za poneti.
Ipak najinspirativniji su mi bili veganski ražnjići. Tako jednostavna, a primamljiva ideja. Zašto roštilj mora obavezno da podrazumeva meso? Ko kaže? :D
Količinu povrća sami odredite, a recept za pripremu ovog delikatesa ide otprilike ovako...
Porebno:
- nekoliko omanjih tikvica
- čeri paradajz (može da posluži i običan, samo mu morate izdubiti sočnu sredinu i semenke)
- šampinjoni
- crni luk
- paprika
Priprema:
Povrće dobro operite, iseckajte na kocke ili kolulove. Šampinjone i čeri paradajz predlažem da ostavite cele. Pospite solju i origanom, blago premažize uljem, poređajte na ražinjiće naizmenično i voila. Uživajte u lepoti i laganim letnjim zalogajima. Sjajno idu uz mladi sir, a još bolje uz hladno pivo. :D
Prijatno! :D
Peace and love.
Lily.