728x90 AdSpace

Novosti
13. 9. 2016.

Čorba od patlidžana




Sam kraj leta pijace oboji šarenilom paprike, patlidžana, kupusa, karfiola, šargarepe i ostalih čudesa koje ljudi užurbano kupuju, ne bi li počeli spremanje zimnice. Mirisi pečene paprike, pindžura i ajvara omamljuju gotovo svakodnevno.
Nakon kišnog, tmurnog i iscrpljujćeg dana, najbolje što sebi možete da priuštite jeste upravo okrepljujuća i vitaminima bogata-domaća čorba. I to baš od povrća koje je, nezasluženo redak gost na našim trpezama, a čini našem zdravlju mnogo više nego što možemo i da pomislimo. Njegovo veličanstvo.- plavi patljidžan. Grliujte ga, pohujte, dinstajte, stavljajte u umake, salate, čorbe, kako god, samo iskoristite sve njegove blagodati maksimalno.



Potrebno:

  • jedan plavi patildžan
  • tri paradajza
  • dve glavice crnog luka
  • tri čena beog luka
  • čašica pavlake
  • kašičica kurkume u prahu
  • malo sveže (ili sušene) mirođije
  • so, biber i vegeta po ukusu



Priprema:
Patlidžan oguliti, isekcati na kockice,preliti sa malo vode, posoliti i ostaviti u koliko da pusti gorčinu. Iseckati crni i beli luk, i izdinstati na ulju, dok ne postanu staklenkasti. Ubaciti patlidžan, nasuti malo vode i ostaviti da se dinsta. Paradajz oguliti i seckati na kockice. Dodati u šerpu, ubaciti začine, naliti 1,5 litar vode i ostaviti da se krčka. Kad čorba provri, dodamo joj pavlaku, dobro promešamo i ostavimo još malo da ukrčka. Uz ovu fantastičnu čorbu možete služiti domaće kubete, ili prepečen tost hleb.

Prijatno! :D
Lily.
  • Facebook komentari
  • Blogger komentari
Item Reviewed: Čorba od patlidžana Rating: 5 Reviewed By: scribbles by liw lily